כיום ישנו מגוון רחב מאוד של סולמות, על הסולם חייבת להיות תווית המאשרת שהוא עומד בתקן ישראלי 1847 או בתקן אירופי EN131 ,יש לבדוק את בטיחות הסולם לפני השימוש. על- מנת לבחור סולם יש להכיר מעט את הסוגים הקיימים בשוק. עליך לבחור בסולם מסוג וגודל המתאים בדיוק לצרכים שלך.
סוגי סולמות
סולמות מסוג "יחיד נשען" עשויים מהחומרים עץ אלומיניום או פיברגלס ומשמשים לגבהים נמוכים ובינוניים. חסרונם בכך שחייבים לאבטח את בסיסם נגד החלקה. סוג נוסף הקיים בשוק הוא סולם הפיברגלס , סולם כבד יחסית אך יתרונו בבידוד מחשמל. בחלקו התחתון הסולם עשוי שלבים מתרחבים.
בחירת סוג הסולם נמדד בצורך שלנו וביתרונותיו של הסולם, סולם "שחיל שני חלקים" לדוגמא – מאפשר נשיאה קומפקטית . הסולם הוא בעל מבנה קומפקטי נפוץ מאוד ומשמש לעבודות בינוניות וגבוהות. אפשר לרכושו עם חבל וללא חבל.
סולם עבודה מקצועי רב תכליתי
ישנם פתרונות "רב תכליתיים"- הניתנים לשימוש במספר אופנים ע"י שימוש בפרקים שלהם. כלומר ניתן לעצב את הסולם עפ"י הצורך שלנו. לדוגמא במצב ישר סולם זה משמש כיחיד נשען. לעומת סולמות ייעודיים שעוצבו במיוחד למשימות ייעודיות שסולם רגיל אינו נותן מענה בטיחותי ותפעולי מספק.
בנוסף יש סולמות פשוטים יותר כמו סולם העץ, סולם הקשה לתחזק ולתקן וקשה להאריך את חסינותו לאחר זמן בשימוש שוטף וסולם האלומיניום בסולם זה נפוצו תוספות רוחב לבסיסי הרגליים, לייצוב הסולם ולאחיזת קרקע חזקה יותר.
דגמים נוספים של הסולמות כמו סולם דגם "A" שווה שוקיים ויציב, סולם דגם "ג" הדומה לדגם "A" אך אינו סימטרי. סולמות "מדרגה" הם סולמות דרגש עם או ללא במה, עם או ללא מעקה. הסולמות האלו יציבים מאוד לעבודות בגובה נמוך. בנוסף קיים גם הסולם הטלסקופי המקצועי המכיל שלושה סוגי סולמות בסולם אחד.
לסיכום, כיום קיימים סוגים רבים של סולמות העשויים מחומרים שונים, בטכנולוגיות שונות, עם אפשרויות שימוש וייצוב הנותנים פתרונות מגוונים לכל עבודה בגבהים שונים וברמות מחיר שונות. מבחר סוגי הסולמות בשוק מאפשר לנו, הצרכנים, לבחור סולם המתאים בצורה מדויקת לצרכים שלנו.