מי צריך חדרי הקפאה?
חדרי הקפאה נחוצים לנו הן במגזר העסקי, החקלאי, התעשייתי והפרטי הם נחוצים וחשובים מאוד בניהול תקין של עסקים רבים במשק. חדרי הקפאה מסייעים בשמירת המוצרים ברמת טריות גבוהה ,קירור שאינו יעיל והולם יכול להוביל לנזקים רבים לעסק וכאן בא לידי ביטוי נחיצותם של חדרי ההקפאה.
חדרי ההקפאה נחוצים ויעלים למוצרים רבים במשק. הכרחיות חדרי ההקפאה נמדדת הן במוצרי חלב ובשר וכלה בתרופות ותוצרת חקלאית. ישנם חדרי הקפאה המיועדים לאחסון תרופות הנועד לשמר תרופות לאורך זמן בכדי לשמור על חיי המדף שלהם בנוסף ישנו מקפיא להקפאה עמוקה למטרות מחקר עד מינוס 100 מעלות.
חדרי הקפאה גם בחורף?
בחודשי החורף מוצרים שזקוקים לאחסון בתנאי קירור או הקפאה ישרדו זמן רב יותר מחוץ למערכות הקירור, אך אין זה אומר שאפשר לוותר כליל על חדרי ההקפאה. גם בחורף חשוב להבטיח את תקינותם של חדרי ההקפאה, על מנת לשמור על טריותם ואיכותם של המוצרים המאוחסנים.
חשיבותם של חדרי הקפאה באה לידי ביטוי הן עבור אנשים פרטיים והן עבור בעלי עסקים, חברות ומפעלים. אף אחד מאיתנו לא היה רוצה לזרוק לפח מוצרי מזון שהתקלקלו רק בגלל שהמקרר או המקפיא הביתי שבק חיים. פרט לעובדה שמדובר במאות ולעיתים אלפי שקלים שירדו לטמיון.
תחזוקת חדרי הקפאה
שאלתם את עצמכם מי מתחזק עבורנו את אותם חדרי הקפאה? כמו שיש טכנאים המתמחים בתחזוקה ובתיקונים של מקררים ומקפיאים ביתיים, כך ישנן גם חברות המתמחות במתן שירות לחדרי קירור ולמערכות קירור תעשייתיות במפעלי מזון, במסעדות ובבתי מלון.
שירותי תחזוקה איכותיים הם כאלו שמספקים מענה מהיר ומקצועי לכל תקלה בחדרי הקירור, כדי למנוע ולצמצם עד כמה שאפשר כל נזק שעלול להיגרם למוצרים המאוחסנים בהם עקב תקלה באחד מחדרי ההקפאה שעלול להוביל לזריקת מוצרים רבים לפח ולהפסד כספי רב.
לסיכום, חדרי הקפאה הם חלק מאוד חשוב בתעשייה ובמשק , תכנון נכון והפעלה יעילה של חדרי הקפאה יכול לחסוך הוצאות רבות באופן שוטף. ביצוע לקוי, יצור והתקנה גרועים יכולים לגרום נזק למזון מאוחסן שיוביל להוצאות גבוהות מאוד.